Mostrar opciones

NOTICIA

ADICAE exigeix al Govern i al Parlament executar la solució política aprovada per unanimitat per resoldre l'estafa de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza davant el seu greu incompliment

 

L'associació de consumidors ADICAE, personada en els casos de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza, considera un fracàs de la Justícia que, després de més de 10 anys de judicis i d'administració concursal, es resolgui que cada afectat de Fórum sigui indemnitzat amb 8 euros, per un frau en el qual van fallar tots els mecanismes de supervisió i control de l'Estat i que demostra la ineficàcia de la Justícia davant els fraus massius als consumidors.


Destaca la nefasta actuació dels administradors concursals que en 10 anys només ha donat lloc a la recuperació del 20,5% dels estalvis sense que s'hagi impulsat cap mesura raonable per donar sortida als valors filatèlics de Fórum.


D'una banda, l'Associació sol·licitarà que s'estableixi un preu mínim superior a l'acordat, que només garanteix 8 euros a cada afectat, després que s'autoritzi a 'regalar' els segells de Fórum davant la 'absència d'interès de l'Estat', com ha reconegut el Jutjat del Mercantil nombre 7 de Madrid.


D'altra banda, el propi acte confirma l'incompliment per part de l'Estat de la solució política aprovada per unanimitat al novembre de 2014 per resoldre l'estafa.


Per això, ADICAE, que aquest dimarts estarà al Congrés dels Diputats -durant el ple de convalidació del decret sobre les clàusules solc-, sol·licitarà al Govern i als grups parlamentaris que executin aquesta solució, proposta per ADICAE, per la qual tots els grups dels 17 parlaments autonòmics i del Congrés dels Diputats van instar al Govern -encapçalat per Mariano Rajoy- a negociar una indemnització a tots els afectats de Fórum, Afinsa i Art i Naturalesa. Aquest acord encomanava a l'Estat, a través del ICO, a comprar als afectats els seus drets com a creditors.


Tal com ADICAE ha defensat aquests anys, els ritmes de desenvolupament del concurs i liquidació de Fórum posen de manifest la necessitat de reformar la legislació i d'implementar d'una vegada per sempre la solució proposada per ADICAE i acordada per tots els parlaments autonòmics i el Congrés dels Diputats.

VER ARCHIVO DE NOTICIAS

BENEFICIOS PARA SOCIOS

  • Pertenecer a una organización social reivindicativa
  • Defensa colectiva de consumidores y usuarios
  • Información en reclamaciones financieras y de consumo
  • Periódico "La Economía de los Consumidores"
  • Asistencia libre a Jornadas, Conferencias y Talleres
¡¡¡ASÓCIESE AHORA!!! FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN

MI ADICAE: AREA DE SOCIOS

Solicite sus claves

RELACIONES INTERNACIONALES